Глава Міноборони Латвії: Будь-хто в Євросоюзі, хто проти майбутнього України в ЄС, – запутінець

09:00 25.04.2022

Україна має отримати статус кандидата в члени Європейського союзу вже влітку 2022 року. 

А всі, хто виступають проти цього, підтримують позицію президента Росії Володимира Путіна, який розв'язав війну, пише Оbozrevatel.

Про це у Twitter заявив міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс. Він наголосив: надання Україні статусу кандидата у члени ЄС вигідне і для самого союзу, оскільки є його "глобальним інтересом".

"Наша мета – надати Україні статусу кандидата в ЄС вже цього літа! Будь-яка країна ЄС, яка виступає проти цього, є пропутінською і працює проти глобальних інтересів ЄС", – підкреслив Пабрікс.

Заява міністра оборони Латвії стала реакцією на слова міністра закордонних справ Австрії Александера Шалленберга про те, що Україні не слід надавати членство в Європейському Союзі. За його словами, ЄС має знайти "альтернативу" цьому.

При цьому австрійський міністр наголосив: Україна не повинна отримати статус кандидата, оскільки нібито пройшла до цього не такий довгий шлях, як деякі інші країни. Тому він закликав союз шукати "інші моделі" співпраці, що відрізняються від повного членства.
 

Ще на цю тему