В Україні запрацював координаційний центр інтегрованого управління кордонами

12:20 23.04.2024

Координаційний центр інтегрованого управління кордонами, призначений для забезпечення моніторингу та висвітлення обстановки на державному кордоні, розпочав роботу в Україні. Фахівці матимуть можливість безперервно в режимі 24/7 стежити за станом безпекового середовища в країні.

Це один з критеріїв вступу до ЄС. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України, пише Цензор.НЕТ.

Зазначається, що координаційний центр призначений для забезпечення моніторингу і висвітлення обстановки на державному кордоні. Його створено на базі Ситуаційного центру МВС, постановою Уряду України відповідно до вимог Регламенту ЄС.

У складі центру працюватимуть співробітники 5 субʼєктів: Держприкордонслужба, Держмитслужба, Нацполіція, Нацгвардія та Державна міграційна служба.

"Робота Центру буде спрямована на сприяння забезпеченню координації дій суб’єктів ІУК, здійснення обміну даними та проведення досліджень, формування спільних висновків та прогнозів, підготовку ситуаційного звіту про обстановку на державному кордоні", – наголосив перший заступник Голови ДПСУ генерал-майор Володимир Нікіфоренко.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко зауважив, що така форма взаємодії дає можливість безперервно в режимі 24/7 стежити за станом безпекового середовища в країні.
 

Ще на цю тему