Україна провела експериментальний запуск баржо-буксирного каравану через шлюз Дніпра

20:41 20.09.2021

Вперше в історії України через шлюз Дніпра пройшов караван з двох барж і одного буксира, що стало ще одним кроком до розвитку водної логістики.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби міністерства інфраструктури, передають Українські Новини.

Перше шлюзування баржо-буксирного каравану відбулося 17 вересня на Дніпровському каскаді. В рамках тестування проводиться збір інформації для проведення аналізу і внесення необхідних змін до Правил шлюзування, зокрема, про відеореєстрації і фіксації всіх факторів, які можуть впливати на безпеку шлюзування баржо-буксирних караванів різних типів на кожному конкретному шлюзі.

«Вперше в історії був прошлюзований караван довжиною 235 м і шириною 17 м, при тому, що робочий об'єм шлюзовий камери 260 м, а ширина - 18 м. Це важливий крок на шляху поліпшення річковий логістики та підвищення конкурентоспроможності річкового транспорту. Такий вид шлюзування дозволяє заощадити до 8 годин під час одного проходження. за орієнтовними розрахунками, заощаджений час дозволить судновласнику зробити до 10 рейсів щорічно і додатково перевозити до 100 000 тонн за навігацію. у планах - продовження тестування до кінця навігації 2021 року», – йдеться в повідомленні.

На модернізацію шлюзів біло направлено 86, 2 млн гривень, наступного року фінансування буде в сумі до 600 млн гривень. Розвиток шлюзування стане альтернативою залізнодорожних і автомобільних перевезень і допоможе розвантажити дороги країни, вважають в Мінінфраструктури.

Ще на цю тему