Maersk відновлює доставку вантажів у прямому сполученні з Україною

17:20 09.03.2023

Данська транспортно-логістична група A.P. Moeller—Maersk відновила букування вантажів безпосередньо в Україну.

Как пише издание Порти Украіни про це повідомила прес-служба Maersk.

Ми продовжуємо стежити за розвитком подій в Україні та впроваджувати рішення для вантажів наших клієнтів у межах безпеки. Логістичні операції в країні та за її межами залишаються складними, однак ми раді повідомити вам, що компанія Maersk тепер може пропонувати пряме бронювання в Україну з усього світу, полегшуючи проблему, яка часто виникала протягом минулого року”, — вказала прес-служба.

Доставка вантажів буде здійснюватися у щотижневому сервісі річковими суднами з румунського порту Констанца до Ренійського порту на Дунаї. Транзитний час складатиме близько півтори доби.

Контейнерні лінії Maersk та CMA CGM та призупинили суднозаходи до українських портів з 24 лютого, після початку військового вторгнення Росії. Згодом Maersk повідомила про намір відновити доставку вантажів у сполученні з Україною через територію Польщі або Румунії.

У лютому 2023 року Maersk уклала угоду про продаж зареєстрованій на Кіпрі компанії IG Finance Development Limited своїх логістичних майданчиків у Санкт-Петербурзі та Новоросійську.

У березні 2022 року Maersk оголосила про повне припинення діяльності та продаж активів у Росії у світлі російської агресії проти України. У вересні компанія остаточно позбулася 30,75% акцій російського портового оператора Global Ports, який управляє шістьма терміналами в Росії та двома у Фінляндії, а в листопаді — ухвалила рішення про ліквідацію російської дочірньої компанії з контейнерних перевезень.

Голова ради директорів компанії Джим Хагеманн Снабе сказав в інтерв’ю агентству Bloomberg, що рішення A.P. Moller—Maersk піти з Росії у зв’язку з війною проти України обійдеться дорого, але є правильним як з морального, так і фінансового погляду.

A.P. Moller—Maersk є найбільшою міжнародною групою компаній, які працюють у більш ніж 130 країнах світу. Чисельність співробітників групи — близько 105 тис. осіб. До групи входить найбільший лінійний контейнерний перевізник Maersk Line. Група здійснює свою діяльність у різних бізнес-сегментах: морських контейнерних перевезеннях, логістиці, а також у нафтогазовій галузі.

У 2022 році Maersk збільшила виручку проти попереднього року на 32% — до $81,5 млрд, чистий прибуток — на 62,6%, до $29,3 млрд.

Ще на цю тему