Блокада польських перевізників на кордоні: ЄС застеріг Польщу

13:00 16.11.2023

Якщо польська влада не вирішить питання блокади на пунктах пропуску на кордоні Польщі з Україною, Єврокомісія може розпочати "каральну процедуру" проти Польщі, повідомляє RMF24, пише УНН.

Деталі

Польська влада, згідно із законодавством ЄС, зобов'язана забезпечити вільне пересування українських вантажівок на прикордонних переходах, повідомив RMF FM представник Єврокомісії.

Як повідомив журналіст RMF FM у Брюсселі, ідеться про те, що польська влада зобов'язана забезпечити потік товарів з України, так звані "Шляхи солідарності".

Дехто в Єврокомісії вважає, що польська влада не робить усе, щоб вирішити проблему та припинити протести польських перевізників. Брюссель явно втрачає терпіння, зауважує видання.

Офіційно в Єврокомісії, як повідомляється, не хочуть коментувати заходи, які вона може вжити проти польської влади, оскільки запевняють, що переговори з Польщею та Україною продовжуються.

Європейська комісія, як і раніше, перебуває в контакті з владою обох країн, ми не можемо коментувати можливі заходи, оскільки обговорення тривають, повідомив представник Єврокомісії.

Неофіційно журналісту RMF FM стало відомо, як повідомляється, що "розглядається процедура порушення законодавства ЄС через порушення польською владою положень регламенту ЄС про лібералізацію торгівлі з Україною, дія якого нещодавно була продовжена до червня 2024 року". Єврокомісія вивчає правову основу для початку процедури, вказує видання.

Ще на цю тему