З порту у Польщі відправлено першу партію української руди

08:20 27.05.2022

З морського порту Свіноуйсьце у Польщі відправлено перше судно з партією 30 тис. тонн залізної руди з України. Про це повідомила прес-служба адміністрації портів Щецин і Свіноуйсьце.

Сировина була доставлена в порт залізницею, завантажена в доку Гурніков і відправлена замовнику в Алжирі, пише видання Порти України.

Зараз на складах порту перебуває понад 50 тис. тонн залізної руди українського походження. Враховуючи укладені комерційні контракти з партнерами з України, ми готуємось до обробки вантажів, у тому числі реалізуємо інвестиційну програму, що включає підготовку складських майданчиків та закупівлю механізованої техніки”, — зазначив керівник порту Свіноуйсьце Кароль Бовжик.

Також у порту Свіноуйсьце очікують на завантаження 17 тис. тонн української кукурудзи.

У зв’язку з російським військовим вторгненням до України існуючі торгові шляхи були розірвані. Вантажі з України дедалі частіше надходять до польських портів залізницею, а потім морем до одержувачів, зокрема в Африці. Портовий комплекс Щецин- Свіноуйсьце забезпечив резерв для вантажопотоку, що спрямовується з регіону, уточнюється в прес-релізі.

У квітні Україна та Польща домовилися створити спільне логістичне підприємство, покликане кардинально збільшити обсяг залізничних перевезень українського експорту до ЄС та на світові ринки через Європу.

Ще на цю тему