НАТО перекине 250 танків Abrams ближче до кордонів з Україною і Білоруссю

20:45 05.08.2021

Польща придбала у Сполучених Штатів Америки 250 танків M1A2 Abrams останньої модифікації. Польські військові мають намір розмістити їх на сході країни, поблизу кордону з Україною і Білоруссю.

Про це пише «Польське радіо» з посиланням на заяву віце-прем'єр-міністра Польщі Ярослава Качинського.

«У нас є хороші новини. Незабаром наша армія збагатиться великою кількістю найсучасніших у світі танків M1A2 Abrams SEPv3. Це нова якість озброєння Сухопутних військ», – сказав Качинський в ході конференції поблизу Варшави.

Зазначається, що США продали Польщі найсучаснішу сьогодні модифікацію танка Abrams. Нові машини повинні замінити старі в збройних силах танки Т-72, ​​а також більш сучасні PT-91 Twardy.

В середині липня глава Міністерства оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що покупка американських танків дасть польським військовим перевагу над можливим агресором.

«Американці спроектували «Абрамси» як еквівалент російських танків Т-14 «Армата», лише з відкритих джерел ми можемо дізнатися, що у росіян є 20 таких танків, а у нас буде 250 танків «Абрамс», – наводить видання слова Блащака.

Як пише видання, поставки американських танків до Польщі почнуться, найімовірніше, в наступному році. Їх планують передати 18-й механізованої дивізії, яка розгорнута на сході країни.

Ще на цю тему