Президент ПА НАТО назвав «нерозважливим і безвідповідальним» нарощування військової потужності РФ на кордонах України та в Криму

18:15 08.04.2021

Парламентська асамблея НАТО твердо підтримує незалежність і територіальну цілісність України на тлі нарощування російської військової потужності на українських кордонах, продовжить використовувати всі наявні засоби для підтримки парламенту нашої країни.

Про це йдеться у заяві президента ПА НАТО Джеральда Конноллі, передає УНН.

«Нарощування російської військової потужності на кордонах України та в окупованому Криму є нерозважливим і безвідповідальним. Ми твердо стоїмо на боці України в підтримці її незалежності, територіальної цілісності і демократії», – йдеться в заяві.

За словами Конноллі, швидке нарощування військової потужності Росією є останнім проявом «все більш ворожої поведінки Кремля на міжнародному рівні, що також проявляється у збільшенні кількості порушень режиму припинення вогню з боку російських проксі на Донбасі, активізації діяльності російських військових літаків поблизу повітряного простору НАТО і посилення військової присутності в Арктиці».

«Союзники по НАТО повинні продовжувати зміцнювати нашу обороноздатність і потенціал стримування і підвищувати ціну за балансування Росією на межі війни і порушення прав людини. Ми також повинні бути гранично ясними: ми ніколи не визнаємо незаконну окупацію і анексію Криму і продовжимо засуджувати агресію Росії на Донбасі», – заявив глава ПА НАТО.

Він запевнив, що Парламентська асамблея продовжить використовувати всі наявні засоби, в тому числі через Міжпарламентську раду Україна-НАТО, а також нову неформальну групу підтримки по Криму, для підтримки українського парламенту в його зусиллях по консолідації української демократії, досягнення євроатлантичної інтеграції та відновленню повного суверенітету всій території України.

Відзначимо, що напередодні Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з головою Військового комітету НАТО Стюартом Пічем, який відвідав Київ.

Ще на цю тему