Авіатрафік над Україною істотно знизився

20:10 09.03.2021

У лютому 2021 року державне підприємство «Украерорух» забезпечило аеронавігаційним обслуговуванням 8758 рейсів — на 56,2% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це йдеться у повідомленні компанії у Facebook.

Як зазначається, «Украерорух» розраховує на відновлення інтересу до польотів у зв'язку із поступовим скасуванням країнами обмежень на перетин кордонів.

При цьому, українські авіакомпанії виконали 2975 рейсів (на 51,7% менше, ніж в лютому минулого року), а іноземні — 5783 рейсів (-58,2%).

У підприємстві «Украерорух» додали, що статистика польотів по другий місяць поточного року продовжує демонструвати середньостатистичні для європейських провайдерів темпи відновлення інтенсивності авіарейсів.

У держпідприємстві повідомили, що розраховують на пожвавлення темпів відновлення польотів, починаючи з річної програми навігації, яка стартує з 28 березня 2021 року.

З початком вакцинації проти коронавірусу в світі закордонні авіаперевізники вже відзначають підвищення попиту на перельоти — бронювання авіаквитків помітно зросло, — відзначив «Украерорух».

 

Ще на цю тему