Очікування винищувачів F-16: Україна готує аеродроми й продовжує навчання пілотів

08:40 09.01.2024

Перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк зазначив, що Україна паралельно готує аеродромну інфраструктуру для приймання винищувачів F-16 й проводить навчання льотчиків та техперсоналу на базі країн-партнерів.

Як повідомляе видання «Флот 2017» про це Олександр Павлюк повідомляє у Telegram.

За його словами, робота з інтеграції багатоцільового літака F-16 у загальну систему Сил оборони України триває як всередині України, так і в рамках діяльності міжнародної Коаліції військово-повітряних сил. Тобто, ці процеси відбуваються одночасно.

“Працюємо над упровадженням до кінця 2024 року “Швидкого треку”. В його межах проведено оцінку аеродромів для багатоцільових винищувачів. Також наші льотчики та інженери проходять навчання на F-16 з серпня 2023 року за широким набором програм”, – пояснив Павлюк.

Він звернув увагу, що Україна веде складну роботу щодо підготовки інфраструктури, її захисту, в тому числі засобами ППО та з низки інших питань.

“Зауважу, що підготовка на території України відбувається в умовах постійного використання аеродромної інфраструктури, інженерів та льотного персоналу для виконання бойових завдань. І ми робимо все, аби одночасно бити ворога, захищати власні спроможності й набувати нових”, – зазначив перший заступник міністра оборони.

Теми:

Ще на цю тему