Готується до запуску аеротрансфер з Одеси до Кишинева: як працюватиме

16:30 27.01.2024

Трансфер довозитиме пасажирів з Одеси до аеропорту в Кишиневі

Триває підготовка до запуску першого аеротрансферу Одеса – Кишинів. Відбулася нарада українських і молдавських прикордонників, митників та представників місії EUBAM, де обговоржвався механізм роботи майбутнього трансферу.

Як інформуе видання« Главком» про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Як це буде працювати:

Реєстрація пасажирів у електронній системі з прикріпленням копії квитка на літак відправленням із м. Кишинів, зазначенням особистих даних та відомостей про військовий облік, а також необхідності забезпечення перевезення осіб з інвалідністю.

Формування груп пасажирів за 2-3 дні до відправлення авіарейсів з м. Кишинів (основні: Кишинів – Стамбул, Кишинів – Варшава, Кишинів – Відень).

Відправлення автобуса з попередньо зареєстрованими пасажирами з Одеси.

Перевезення пасажирів аеротрансфером з пришвидшеним проходженням митних та прикордонних процедур (не більше 30 хвилин перебування автобуса у зоні контролю). Загальний плановий час поїздки – 4 години.

Прибуття автобуса до аеропорту.

Це має пришвидшити проїзд українців, які прямують до міжнародного аеропорту Кишинів та розвантажити пункти пропуску через кордон (в першу чергу в районі МПП «Маяки – Паланка – Удобне»). Організоване перевезення пасажирів також зменшить навантаження на дороги області легковими авто та покращить рівень обслуговування населення у сфері міжнародних перевезень.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна працює над відкриттям аеропортів для цивільних літаків, зокрема аеропорту «Бориспіль», але це дуже клопітка і відповідальна справа. «Відкриття «Борисполя» – це перемога української протиповітряної оборони. Це говоритиме про те, що Україна перемагає і це дуже серйозно, це потужний економічний крок також. Це як Чорне море – дуже серйозна операція. Відкриття його – це перемога української ППО», – наголосив глава держави.

Теми:

Ще на цю тему