Пілоти ПС ЗСУ швидко опановують F-16: незабаром будуть перші польоти з інструктором

14:40 23.10.2023

Сьогодні перша група пілотів вже навчається на авіатренажерах, які повноцінно відтворюють кабіну F-16

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Повітряні Сили Збройних Сил України оприлюднили інформацію про те, на якій стадії навчання знаходиться зараз перша група українських пілотів, що опановують багатофункціональні винищувачі F-16 — деталі озвучив речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат.


"Перша група пілотів, яка вже сьогодні навчається на авіатренажерах, що повноцінно відтворюють кабіну літака, пересядуть на справжній навчально-бойовий літак з інструктором. Це має статися найближчим часом", — відзначив речник ПС ЗСУ.


"Таким чином, ми на етапі пересадки вже в бойовий літак, поки що це польоти з інструктором, які завершаться вже самостійним пілотуванням", — наголошує Юрій Ігнат.

Щодо питання про англійську мову, яка є важливим аспектом опанування американського літака, то речник ПС ЗСУ відзначає наступне: "У Бельгію направили першу групу пілотів, які мали прохідний бал з англійської мови. Єдине, що треба було — [підтягнути] авіаційну термінологію". Він акцентує, що цю термінологію потрібно було "відточити на зубок", бо "одна помилка може призвести до катастрофи".


Окремо Ігнат також наголошує, що наші льотчики доволі швидко опановують американський винищувач — у вересні у США кардинально скоротили оцінку мінімального строку навчання українських пілотів F-16.


Нагадаємо, сьогоднішня "коаліція винищувачів" для України складається з низки країн, які займаються тими чи іншими етапами цього процесу. З них чотири країни — Нідерланди, Данія, Бельгія та Норвегія — погодилися передати ПС ЗСУ свої літаки, за попередніми оцінками йдеться про 66-75 літаків.

Теми:

Ще на цю тему