Кабмін пропонує розширити санкційний перелік авіаперевізників РФ

17:20 27.01.2021

Кабінет міністрів України під час засідання в середу, 27 січня, ухвалив проєкт розпорядження «Про внесення пропозицій щодо застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Розпорядження вносить додаткові пропозиції щодо застосування до визначених авіаційних перевізників Російської Федерації таких санкцій як повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, пише ZN.UA.

Зазначається, що ст. 2 Повітряного кодексу України встановлено, що Україні належить повний і виключний суверенітет над повітряним простором України.

Причиною такого рішення стало те, що окремі авіаційні перевізники порушують порядок використання повітряного простору України над територією тимчасово окупованої територієї Автономної Республіки Крим. Однак наразі над визначеною територією у межах координат, починаючи з 28 березня 2014 року і до сьогодні на постійній основі встановлено заборону на використання повітряного простору України.

Ще на цю тему