Іран обіцяє передати Україні звіт щодо збитого літака «МАУ» протягом дня-двох – ЗМІ

17:17 21.12.2020

Технічний звіт про катастрофу пасажирського літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» поблизу Тегерана завершено й незабаром буде оприлюднено.

Про це повідомляє іранське інформаційне агентство MEHR із посиланням на слова речника Міністерства закордонних справ Ірану Саїда Хатібзаде.

«Відповідні органи Ісламської Республіки Іран опікуються цим питанням у першочерговому порядку; ми зробили все, що в наших силах (у розслідуванні цієї справи - ІФ) відповідно до міжнародних законів і договорів», – сказав представник зовнішньополітичного відомства в понеділок.

Речник повідомив, що звіт буде оприлюднено і доставлено українській стороні «сьогодні або завтра». «Ми докладемо всіх зусиль, щоб просуватися (у вирішенні проблеми - ІФ) прозоро», – сказав Хатібзаде.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії «МАУ», який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня.

На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії.

Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing.

Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

Наприкінці липня в Києві відбулися переговори з іранською стороною щодо виплати компенсацій за збитий літак «МАУ».

20 жовтня Україна та Іран завершили другий раунд переговорів щодо збитого літака «МАУ» поблизу Тегерана.

Ще на цю тему