Кремль вирішив «послідовно доводити» Туреччині, що Крим - це Росія

18:30 04.12.2020

Росія продовжить «терпляче і послідовно доводити» до Туреччини свою позицію про нібито приналежність анексованого українського Криму, це питання залишається серйозною розбіжністю між двома країнами. 

Про це прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив в п’ятницю журналістам, пише УНН з посиланням на федеральне агентство ТАСС.

«Крим відноситься до серйозних розбіжностей, тут у нас діаметрально протилежні точки зору, — підкреслив він. — Ми продовжимо доводити до наших турецьких візаві нашу послідовну позицію щодо Криму «Ми доводимо свою позицію до наших турецьких друзів і продовжимо це робити досить терпляче і послідовно» — додав Пєсков.

Він нагадав також, що перегляд питання про приналежність анексованого українського півострова «ніяк не може обговорюватися».

За словами Пєскова, відносини між Росією і Туреччиною важливі для обох країн, а також з позицій регіональної безпеки і стабільності. «Ці відносини носять взаємовигідний характер і ґрунтуються на принципах невтручання у внутрішні справи один одного і поваги інтересів один одного», — підкреслив представник Кремля.

2 грудня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу за підсумками переговорів в Анкарі з українським колегою Дмитром Кулебою заявив, що Туреччина вітає ініціативу України зі створення «Кримської платформи» — переговорного майданчика з питань анексованого Криму. Раніше про створення такого формату для координації міжнародних зусиль, спрямованих на повернення Криму до складу України і захисту прав жителів півострова повідомили в Україні.

Раніше в жовтні президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган також в черговий раз заявив, що Туреччина не визнає анексію Криму Росією.
 

Ще на цю тему