Архієпископ Климент проситиме санкцій проти влади РФ за знищення церкви Криму

17:41 12.02.2019

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент проситиме міжнародну спільноту застосувати персональні санкції проти організаторів знищення Української православної церкви у Криму, якщо окупанти відберуть Кафедральний собор у Сімферополі.

Про це він сказав на прес-конференції "Знищення української церкви в окупованому Криму", пише Укрінформ.

"Я хочу звернутися до міжнародної спільноти, до послів європейських країн, Сполучених Штатів Америки, Канади в Україні, щоб вони особисто взяли ситуацію під свій контроль. І щоб у разі посилення (тиску - ред.) і ліквідації української церкви на теренах Криму були введені персональні санкції", - сказав він.

Архієпископ уточнив, що проситиме про застосування санкцій не лише щодо тих, хто підписав постанову про розірвання угоди про надання Кримській єпархії УПЦ (КП) приміщення Кафедрального собору в Сімферополі, а й безпосередньо проти керівництва Росії.

За його словами, він очікує від Міністерства юстиції порушення справи щодо арешту активів РФ на території України.

Архієпископ Климент вважає, що в разі ліквідації Кафедрального собору вісім кримських парафій, розташованих у сільській місцевості, теж припинять свою діяльність, і таким чином українську церкву на півострові буде знищено.

Відзначається, що окупанти вимагають звільнити приміщення на початку березня.

28 січня в окупованому Криму так званий арбітражний суд ухвалив вилучити з власності Кримської єпархії УПЦ КП приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира і Ольги.

Угоду про надання УПЦ (КП) приміщення у Сімферополі для Кафедрального собору і управління Кримської єпархії уклали в 2002 році.

Нагадаєм, в окупованом Криму окупанти вимагають від Управління Кримської єпархії УПЦ звільнити приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі, тим самим фактично знищуючи українську церкву в Криму.

 

Ще на цю тему