Співпраця Криму з Нікарагуа призведе до посилення санкцій проти цієї країни – Борис Бабін

17:20 26.01.2024

Окупаційна влада Криму повідомила про підписання плану дій про торговельно-економічне співробітництво з Нікарагуа. 

Підписання документа відбулося в Манагуа – столиці Нікарагуа. Експерт у галузі міжнародного права Борис Бабін вважає, що така співпраця обернеться посиленням санкційного режиму демократичних країн щодо Нікарагуа, повідомляє Крим.Реалії.

За словами Бабіна, «Нікарагуанський вектор» щодо окупованого Криму Росія відпрацьовує досить давно, користуючись своїм впливом на лівопопулістський режим у Манагуа».

«Це стосувалося і «почесного консула» в особі Олега Бєлавенцева, і періодичних протиправних візитів до Криму посла Нікарагуа в Москві Альби Асусени Торрес, яка, як і Бєлавенцев, є не лише російською, а ще й радянською «вірнопідданою», що підкоряється нікарагуанському МЗС виключно номінально. Усі «плани» та «угоди» влади Нікарагуа з окупованим Кримом варто сприймати не лише як юридично нікчемні, а й враховуючи трагікомічну ситуацію, коли режим у Нікарагуа безпосередньо субсидується Москвою, а ось товарообіг чи офіційні фінансові потоки між РФ та її центрально-американським сателітом прагнуть нуля», – повідомив Крим.Реалії експерт.

За його словами, основним зовнішньоекономічним партнером Манагуа є США, а продукція машинобудування та легкої промисловості Нікарагуа «бачить світ» за посередництва американського «Stainless Ride», німецької «Dräxlmaier Group» та японської «Yazaki».

«Єдиним нікарагуанським товаром, у принципі можливим на російських і кримських полицях, є кава, але такий «товарообіг» вимірюємо не те що не в мільярдах, а й не в мільйонах доларів. Враховуючи деструктивну позицію Манагуа щодо Криму, варто очікувати на посилення санкційного режиму з боку демократичних країн», – пояснив Бабін.

Кримська Ялта і місто Гранада в Республіці Нікарагуа підписали угоду про побратимські зв'язки під час візиту делегації з Криму до Латинської Америки.

У липні 2021 року міністерство виробництва і торгівлі Республіки Нікарагуа та окупаційний уряд Криму підписали угоду про торговельно-економічне співробітництво.
 

Теми:

Ще на цю тему