Італійська компанія Camozzi досі працює в Криму та постачає обладнання для окупантів – Trap Aggressor

18:20 26.10.2023

Італійська компанія Camozzi, яка спеціалізується на виготовленні пневмообладнання досі продовжує співпрацювати з заводами російської промисловості, а також тримати активи на окупованих територіях.

Про це повідомляє проєкт Trap Aggressor аналітичного центру StateWatch з посиланням на судове рішення з російських реєстрів, пише Бізнес.Цензор.

Зокрема, у документі згадується замовлення АТ "Тихвинський вагонобудівний завод" (ключовий виробник вагових вагонів в Росії), у компанії ТОВ "Камоцці Пневматика" вже після початку повномасштабної війни. Останнє підприємство – офіційний представник італійського концерну Camozzi Group в РФ.

Camozzi Group – міжнародна компанія, заснована в Італії. Один зі світових лідерів у галузі промислової пневматики. На цьому заводі конструюють і виготовляють важке металоріжуче обладнання, фрезерні станки та спеціальне устаткування для обробки великогабаритних деталей.

Російська "дочка" ТОВ "Камоцці Пневматика" має 32 відділення у Москві, Санкт-Петербурзі, Самарі, Ростові-на-Дону, Єкатеринбурзі, Новосибірську, Нижньому Новгороді, Казані та інших містах.

Серед клієнтів компанії в Росії – заводи військово-промислового комплексу: "Іжорські заводи", "Коломенський завод", "Силові машини", "НПК "Уралвагонзавод" і холдинг "ПетрозаводскМаш".

Із системи моніторингу російських тендерів відомо, що "Камоцці Пневматика" принаймні у 2018 році постачала запчастини для обробки металу виробнику російських танків "Уралвагонзаводу", а також пневмоциліндри Казанському пороховому заводу.

А ще італійці працюють на окупованій РФ українській території. "Механозбиральний завод Камоцці Пневматика" досі працює в окупованому Сімферополі в Криму.

Компанію неодноразово звинувачували у роботі на агресора. Після кількох публікацій у пресі, компанія таки видалила Росію з офіційного сайту. Однак це не заважає продавати продукцію італійського підприємства на інших ресурсах, зазначають аналітики.
 

Ще на цю тему