Німеччина оголосила новий пакет допомоги озброєнням: велика партія RGW-90 Мatador та багато іншого

09:00 29.03.2024

RGW-90 Мatador вже добре знайомий у ЗСУ та отримав дуже схвальні відгуки, як ефективний засіб боротьби з бронетехнікою та укриттями

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Уряд Німеччини оновив перелік переданого до України озброєння, який містить традиційні розвідувальні БПЛА, боєприпаси, інженерні бронемашини та декілька дійсно важливих позицій.

Зокрема у переліку зазначено 2056 гранатометів RGW-90 Мatador, які бійцям ЗСУ знайомі ще з березня 2022 року, коли була передана перша партія з 2500 одиниць. А загалом за весь час було передано близько 8 тисяч. Тобто партія з ще 2000 RGW-90 Мatador дійсно є доволі масштабним посиленням.

Читайте також: Контейнеровоз, який завалив міст у Балтиморі, заблокував чверть військових супер-транспортників Algol США
Нагадаємо, що RGW-90 Мatador є багатоцільовим одноразовим гранатометом від Dynamit Nobel Defense, який однаково ефективно бореться, як з бронетехнікою, пробиваючи понад 500 мм катаної гомогенної броні, так і з укриттями за рахунок перемикання режиму бойової частини у режим HESH.


RGW-90 Мatador

Також у переліку 70 автоматичних гранатометів HK GMW, аналогічних за можливостями та призначенням американським Mk 19. До них додано 24 тисячі боєприпасів.


Відносно дронів, то ЗСУ посиляться розвідувальними БПЛА: 30 RQ-35 Heidrun та 14 Vector, які входять у такі пакети від Німеччини на регулярній основі.


У пакет увійшли вкрай важливі антидронові засоби: одразу 180 польових комплектів системи виявлення дронів RF-360 від Dedrone, які дозволяють фіксувати ворожі БПЛА та, на основі методів тріангуляції, визначати їх місцезнаходження. Також надано п'ять комплектів сенсорів та РЕБ проти дронів.


Продукція Dedrone

У пакет допомоги увійшла неоголошена кількість боєприпасів до Leopard 2, а також 4 тисячі 155-мм боєприпасів. Серед бронетехніки передано 10 важких інженерних машин на танковій базі: шість машин розмічування WiSENT, один БРЕМ Bergepanzer 2, два мостоукладальники Biber, один Pionierpanzer 2A1 Dachs. А також 14 гусеничних транспортів Bronco та три бронемашини Dingo, декілька сотень інфрачервоних камер, 3 тисячі маскувальних сіток, 2 тисячі маскувальних пончо.

Ще на цю тему