Для підрахунків збитків у сфері медіа внаслідок війни Мінкульт співпрацює з ЮНЕСКО

14:40 20.11.2023

Міністерство культури та інформаційної політики України співпрацює з ЮНЕСКО для підрахунків збитків у сфері медіа внаслідок війни.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу Міністерства культури та інформаційної політики.

Заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко наголошує на необхідності міжнародної підтримки українських медіа через збитки, завдані їм внаслідок війни.

Повідомляється, що днями відбувся круглий стіл Ради фондів з питань філантропії. Захід був присвячений обговоренню викликів, які стоять перед медіа України, та пошуку рішень для його підтримки.

Зокрема, Шевченко розповів про втрати та збитки, завдані медіасфері в Україні через війну. Він також зазначив, що необхідно для відбудови та підтримки медіасектору, щоб ця галузь могла відповідати зростаючим потребам демократії України.

Також читайте: Євросоюз реалізує проєкт на підтримку українських медіа на суму €28 млн

"Було підкреслено, що проведення підрахунків збитків у сфері медіа виявляється більш складним завданням порівняно з оцінкою фізичних втрат у сфері культурної спадщини. У зв’язку з цим, на цей момент МКІП співпрацює з ЮНЕСКО для ретельних підрахунків в даній області", - йдеться в повідомленні.

Шевченко також висловив своє бачення проблеми дезінформації та поширення фейкових новин. Він наголосив, що важливо не лише фіксувати факти випуску фейкових новин, а й вимірювати розмір проблеми за завданою нею шкодою. Крім того, були чітко визначені пріоритети Мінкульту, зокрема забезпечення доступу до медіа та розвитку медіаконтенту на фронтових та прикордонних територіях із Росією. Це стосується відсутності доступу українського телебачення та можливості поширення газет серед старшого покоління, яке залишилося на звільнених територіях. 

Ще на цю тему