ЮНЕСКО засуджує атаки РФ історичного центру Одеси

20:30 22.07.2023

Одеська міська рада звернулася до ЮНЕСКО із проханням про позбавлення РФ статусу члена організації після нічного обстрілу центру міста у ніч на 20 липня.

З таким закликом виступив мер Одеси Геннадій Труханов, пише ZN.UA.

ЮНЕСКО у відповідь на звернення мера засудило атаки РФ на історичний центр міста, що спричинили пошкодження будівель культурного значення. Також ЮНЕСКО закликало агресора припинити нищити культурні цінності та спадщину, захищені міжнародними нормативними документами. Про це повідомляє Одеська міська рада.

"ЮНЕСКО висловлює підтримку одеситам і висловлює щирі співчуття родинам загиблих. Попередня оцінка в Одесі виявила пошкодження кількох музеїв, що знаходяться на території Всесвітньої спадщини, зокрема Одеського археологічного музею, Одеського морського музею та Одеського літературного музею. Усі вони були відзначені ЮНЕСКО та місцевою владою Блакитним щитом, відмітною емблемою Гаазької конвенції 1954 року", - йдеться у повідомленні організації.

RELATED VIDEO
Нагадуємо, в туж ніч, на 20 липня, росіяни двічі завдавали ракетних ударів по Одеській області. У результаті однієї з атак ворог знищив понад 100 тонн зерна.

Ще на цю тему