Власник ДП «Контейнерний термінал Одеса» збільшив виручку за три квартали на 9%

16:20 17.11.2022

Німецька транспортно-логістична група Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) у січні-вересні 2022 року збільшила виручку порівняно з аналогічним періодом минулого року на 8,7% — до €1,172 млрд. 

Про це повідомила прес-служба HHLA, пише видання Порти України.

Показник EBITDA збільшився на 0,9% — до €292,7 млн. Операційний прибуток знизився на 1,2% — до 160,1 млн. Прибуток після сплати податків і міноритарних акцій склав €69,8 млн, знизившись порівняно з показником за три квартали попереднього року на 12%.

На наш бізнес негативно впливають війна в Україні, високі ціни на енергоносії, зростаючі витрати на персонал і закупівлі, зриви у глобальних ланцюжках постачань і тенденції рецесії, що посилюються. Незважаючи на все це HHLA показала позитивний результат за перші дев’ять місяців 2022 року. І ми впевнені, що зможемо досягти планових показників за підсумками 2022 фінансового року”, — зазначила голова Виконавчого комітету HHLA Ангела Тітцрат.

Портово-логістичний дивізіон збільшив виручку на 8,3% — до €1,146 млрд, контейнерний дивізіон — на 5,4%, до €653,2 млн, інтермодальний сегмент — на 12,6%, до €431,4 млн.

Контейнерообіг терміналів у складі групи скоротився на 5,7% — до 4,87 млн TEU. У тому числі три термінали в Гамбурзі скоротили оборот на 2,3% — до 4,6 млн. TEU, в основному через обмежену пропускну спроможність, спричинену перевантаженням складських потужностей внаслідок збільшення часу простою імпортних та експортних контейнерів у порту Гамбург.

Термінали за межами Німеччини втратили 41,7% обсягів, переваливши 264 тис. TEU, що пов’язано із припиненням операцій в Одесі з кінця лютого.

Інші закордонні термінали HHLA — TK Estonia у Муузі та PLT Italy у Трієсті — оборот збільшили. Як зазначають у HHLA, суттєве зростання перевалки через Муугу пояснюється тим, що її все частіше використовують як альтернативу російським портам.

Інтермодальні контейнерні перевезення збільшилися на0,9% — до 1,27 млн TEU. У тому числі обсяги залізничних перевезень збільшилися на 3,3% — до 1,05 млн. TEU, а автомобільних — скоротилися на 9,4%, до 211 тис. TEU. Частка залізниці загальному обсязі інтермодальних перевезень збільшилася з 81,4% до 83,3%.

У сегменті фідерних контейнерних перевезень зниження обсягів до Росії та з Росії з березня 2022 року та зменшення обсягів до Великої Британії та з Великої Британії було компенсоване придбанням двох нових фідерних сервісів та значним збільшенням вантажопотоків, що прямують до Польщі та скандинавських країн та у зворотному напрямку. Загалом частка морських вантажів, що припадає на фідерні компанії, трохи зросла порівняно з минулим роком і становила 20,5%.

За підсумками третього кварталу виручка HHLA збільшилася порівняно з аналогічним періодом 2021 року на 6,3% — до €393,2 млн. Показник EBITDA знизився на 11% — до €101,4 млн, операційний прибуток — на 17,8%, до €58,8 млн.

У травні HHLA організувала перевезення залізничним контейнерним маршрутом Одеса—Трієст.

HHLA — найбільша портова та транспортно-логістична компанія Німеччини. Керує контейнерними терміналами Altenwerder, Burchardkai та Tollerort у порту Гамбург, терміналом ДП «Контейнерний термінал Одеса» та терміналом Transiidikeskuse у порту Таллінн. На три контейнерні термінали в Гамбурзі припадає три чверті сукупного контейнерообігу групи. Інтермодальний бізнес групи представлений компаніями Metrans та Polzug.
 

Теми:

Ще на цю тему