Шмигаль: Загальні інвестиції в інфраструктуру Дунайських портів - близько $100 мільйонів

08:00 23.12.2023

Коштом приватних інвестицій в українських портах на Дунаї було відкрито 23 нові термінали перевалки вантажів.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Загальні інвестиції в інфраструктуру Дунайських портів вже склали близько 100 млн доларів. Відкрито 23 нові термінали перевалки вантажів за рахунок приватних інвестицій», — сказав Шмигаль.

Він підкреслив, що саме порти на Дунаї стали одним із головних елементів нової логістичної стратегії України, що дозволило протягом січня – листопада 2023 року перевалити в них 31 млн т вантажів.

Крім того, цьогоріч Україні вдалося нарешті закрити 20-річний конфліктний кейс із Румунією щодо виконання вимог Конвенції ЕСПО при будівництві каналу «Дунай – Чорне море».

«Ми системно підійшли до цього питання, виконали наші євроінтеграційні зобов'язання та розблокували розвиток інфраструктури придунайської території — і для Румунії, і для України», — зазначив Шмигаль.

Відзначив очільник уряду і успіхи нового транспортного коридору Чорним морем, яким з початку року вдалося експортувати 10 млн т вантажів. Порти Великої Одеси прийняли понад 330 нових суден під завантаження, ще близько 80 — готуються прийняти найближчим часом.

Спільна робота з румунськими колегами дозволила налагодити додатковий коридор експорту української продукції, який є дуже важливим в умовах російського військового вторгнення в Україну і транспортної блокади. Завдяки спільній роботі Україна планує вийти на 4 млн т експортної спроможності на місяць.

Ще на цю тему