«Трансбалктермінал» може вийти на повну потужність до кінця року

16:40 16.04.2024

Термінал компанії Kernel у порту Чорноморська, який було пошкоджено від російського обстрілу, відновлюють. 

Як інформує видання USM про це розповів комерційний директор по Україні компанії Kernel Олександр Головін в інтерв’ю Latifundist.

За його словами, термінал сьогодні працює, але не на повну потужність. Роботи по відновленню ТБТ ведуться.

«Влучання в термінал для компанії — просто постріл в серце. Тим не менш, ми налаштовані оптимістично. Сподіваємось, що до кінця року «Трансбалктермінал» вийде на свої максимальні потужності», — зазначив Олександр Головін.

Також Головін прокоментував розширення флоту компанії Kernel. Він розповів, що інвестиції у власний флот стали потребою часу.

«Ринок не міг нас забезпечувати необхідною кількістю, вартістю та системним плануванням у потрібний період часу. У сьогоднішніх умовах це ще дає додатковий дохід. У нас є своє бачення, свої плани подальшого розвитку. Флот в ці плани теж чудово вписується», — поділився комерційний директор.

За його словами, окупність флоту важко розраховувати і прогнозувати, оскільки вона залежить від цілої низки факторів – як внутрішніх, так і зовнішніх умов, можливостей та загроз.

«Наприклад, на Дунаї в період найвищого ажіотажу, тобто в період блокади великої води, повну окупність новопридбаних барж можна було досягнути буквально за кілька рейсів. Зараз зовсім інша ситуація — вартість фрахту впала в рази. Для нас же принципово, що флот забезпечує нам незалежність і комфорт керування логістикою», — підкреслив Олександр Головін.

Нагадаємо, у 2023 фінансовому році Kernel купив два судна. Це балкер Eneida вантажопідйомністю 44 000 тонн зерна й танкер Mavka вантажопідйомністю 12,5 тис. тонн соняшникової олії. 

Теми:

Ще на цю тему