Через ракетні удари по енергетичній інфраструктурі фіксуються перебої з енергоживленням порту Одеса 

08:00 26.03.2024

Через ракетні удари по енергетичній інфраструктурі півдня України зафіксовано перебої з енергоживленням порту "Одеса" та окремих ділянок залізничної мережі.

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи "Укрзалізниці" Валерій Ткачов у Telegram.

За його інформацією, збільшенню вивантаження в портах заважають постійні повітряні тривоги, оскільки персонал портових операторів змушений перебувати в укриттях.

Станом на 25 березня спостерігається скупчення вагонів із зерном і кинуті потяги в напрямку окремих терміналів – загалом 14 потягів: у порт "Одеса" ("Укрелеватор" – три поїзди), у порт "Чорноморськ" ("Трансбалктермінал" – 11 поїздів).

Ткачов уточнив, що протягом березня показник добового вивантаження вагонів із зерном в портах Великої Одеси коливається в діапазоні від 1000 до 1540 вагонів на добу.

Водночас черга вагонів з зерном в напрямку порту "Ізмаїл" зменшилась за добу зі 705 вагонів до 640 вагонів. Середньодобовий показник вивантаження вагонів з зерном в порту "Ізмаїл" складає 102 вагони на добу.

Станом на 19:00 25 березня, 300 тисяч абонентів в Одесі все ще залишалися без електрики, повідомили в обласній військовій адміністрації міста.

Ще на цю тему