За останні 6 місяців Росія понад 30 разів атакувала українські порти

13:40 05.02.2024

За даними АМПУ, із середини липня 2023 року до теперішнього часу РФ понад 30 разів атакувала об'єкти портової інфраструктури.

Про це повідомила пресслужба АМПУ у Facebook, пише НВ.

Начальник відділу міжнародних відносин ДП АМПУ Олексій Панасюк під час Форуму з відновлення України, що проходив у Стамбулі, оприлюднив дані про завдані збитки: пошкоджено або повністю знищено 109 об'єктів і шість цивільних будівель, зокрема, елеватори, склади для зберігання зерна, олії та нафтопродуктів, трубопроводи, адміністративні та інші будівлі, транспорт, вантажі, зокрема зернові.

«За попередніми підрахунками, тільки реставрація та відновлення будівлі морського вокзалу Ізмаїльського порту оцінюється в $1,6 млн, відновлення будівлі пасажирського комплексу та морського вокзалу Одеського морського порту — $18 млн. Для забезпечення стабільної роботи Одеського порту необхідно провести капітальний ремонт третьої черги шляхопроводу, який був пошкоджений під час ракетної атаки, попередня вартість ремонту — $35 млн», — цитує прес-служба Панасюка.

Паралельно з відновлювальними роботами АМПУ планує здійснити операційне днопоглиблення акваторій, ремонт автомобільних доріг і залізничних колій, технічного забезпечення лоцманів та оновлення систем моніторингу руху суден, діджиталізації процесів у Дунайських портах, додали у прес-службі.
 

Ще на цю тему