Іран дотиснув Грецію звільнити заарештований танкер з нафтою

16:20 15.06.2022

Керівництво Ірану домоглося звільнення танкера Lana (колишній Pegas; прапор –Росія) з іранською нафтою, який був затриманий владою Греції у квітні за санкцією США. Про це повідомляє агентство Mehr Neews Agency.

Організація портів та судноплавства Ірану заявила про те, що уряд Греції випустив розпорядження про звільнення судна і повернення його вантажу власникові. Ця процедура відбувається зараз.

Рішення ухвалене завдяки швидким діям Ірану і відповідних держорганів за підтримки Міністерства доріг та міського розвитку”, – зазначено у заяві.

Танкер Lana, що перевозив іранську нафту, був затриманий у середині квітня поблизу берегів Греції, а його вантаж конфісковано наприкінці травня.

На початку червня апеляційний суд у Греції скасував попереднє рішення, яке дозволило країні арештувати вантаж іранської нафти з танкера Lana у рамках застосування санкцій США.

Цьому новому рішенню передувало захоплення двох грецьких суден іранським Корпусом вартових ісламської революції. Іран попереджав, що 17 інших танкерів під грецьким прапором, які перебувають у Перській затоці, будуть захоплені, якщо його нафта і танкер, затримані Грецією, не будуть повернуті.

Теми:

Ще на цю тему