Іспанія відправить до Болгарії військових та винищувачі через дії РФ

20:40 09.02.2022

Уряд Іспанії ухвалив рішення про відправку до Болгарії чотирьох винищувачів та 130 військових на тлі нарощування російських військ поблизу українського кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters. 

У Міноборони Болгарії очікують, що перші іспанські літаки типу Eurofighter приземляться в країні до кінця тижня для виконання обов'язків із захисту повітряного простору Болгарії разом із місцевими ВПС у рамках місії, яка триватиме до кінця березня.

«Місія впроваджує заходи щодо забезпечення безпеки країн-членів НАТО на східному фланзі»,– йдеться в повідомленні Міноборони Болгарії.

Також очікується, що Нідерланди відправлять два винищувачі F-35 до Болгарії у квітні та травні для заходів з охорони повітряного простору.

Болгарія, яка є членом НАТО з 2004 року, планує створити бойову групу з чисельністю до 1 000 військовослужбовців під болгарським командуванням, до якої також увійдуть солдати з інших союзних країн.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ, ЄС і співробітництва Іспанії Хосе Мануель Альбарес Буено заявив, що Іспанія готова разом із Європейським Союзом до запровадження санкцій проти Росії у разі нової атаки на Україну, але вважає, що наразі слід зосередитися на дипломатичних зусиллях задля врегулювання створеної Кремлем кризи.

Теми:

Ще на цю тему