Справа танкеру Delfi: в ДПСУ заперечують халатність з боку офіцера Морської охорони

13:21 06.10.2021

Правоохоронці повідомили офіцеру Морської охорони про підозру у службовій недбалості в рамках справи про аварію танкеру Delfi. Державна прикордонна служба заперечує недбалість з боку свого офіцера та вважає підозру необгрунтованою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ДПСУ.

Прокуратура інкримінувала командиру корабля Морської охорони те, що він знав про наявні порушення у танкера Delfi, але не вжив заходів для його затримання та конвоювання в порт.

У прикордонній службі ж заявляють, що офіцер дійсно знав про проблеми з танкером Delfi і повідомив про них взаємодіючі органи, до компетенції яких належить усунення виявлених порушень. Однак, оскільки Морська охорона не виявила порушень прикордонного законодавства, то підстав для затримання та конвоювання судна не було.

«Враховуючи аварійний стан судна та складні погодні умови очевидною була необхідність проведення рятувальної операції. Забезпечення ж безпеки плавання не входить до компетенції Морської охорони Держприкордонслужби», – пояснили в ДПСУ.

Прикордонна служба стверджує, що Морській охороні не надходили доручення від інших органів щодо буксирування танкеру в найближчий порт. Водночас корабель Морської охорони залишався поруч з судном, в готовності врятувати екіпаж до прибуття буксирів та катера Морської пошуково-рятувальної служби.

«Таким чином, повноваження Морської охорони ДПСУ ... командиром корабля виконані в повному обсязі, в його діях не було недбалого ставлення до служби. ДПСУ відстоюватиме чесне ім’я та права офіцера, який в повній мірі виконав покладені на нього обов’язки», – наголосили у службі.

Ще на цю тему