Хусити обстріляли ракетами контейнеровоз у Червоному морі

16:20 12.03.2024

Єменські хусити у вівторок випустили дві ракети по контейнеровозу Pinocchio, який ішов під прапором Ліберії в Червоному морі, однак не влучили у судно.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Центральне командування збройних сил США (CENTCOM) заявило, що дві протикорабельні балістичні ракети були випущені по Pinocchio з території Ємену, проте вони не влучили у судно і ніхто не постраждав.

Зазначається, що Pinocchio належить зареєстрованій у Сінгапурі компанії OM-MAR 5 INC.

Військовий речник хуситів Ях'я Сареа заявив, що угруповання цілилося у корабель, який він назвав "американським", і влучило в нього. За його словами, хусити здійснюють свої атаки на знак солідарності з палестинцями і посилять військові операції під час Рамадану.

У CENTCOM заявили, що у понеділок було завдано 6 ударів по контрольованих хуситами районах Ємену, внаслідок яких знищено безпілотний підводний апарат і 18 протикорабельних ракет, що становили загрозу для торговельних суден і кораблів ВМС США.

Крім того, представник міжнародно визнаного уряду Ємену заявив, що внаслідок авіаударів по портових містах і невеликих населених пунктах на заході Ємену загинули щонайменше 11 осіб і 14 зазнали поранень.
 

Ще на цю тему