До Одеси вперше за два роки прибув міжнародний круїзний лайнер

17:21 28.09.2021

До Одеського морського порту 28 вересня зайшов перший за два роки міжнародний круїзний лайнер – теплохід SeaDream II під прапором Багамських островів. Більшість пасажирів – громадяни Канади і США.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Круїзний лайнер SeaDream II пришвартувався до 15 причалу морського вокзалу. На його борту 65 мандрівників, переважно громадяни США та Канади. Це перший захід міжнародного круїзника після 2019 року, коли заходи суден з туристами до Одеського порту були скасовані через пандемію СOVID-19», – зазначили у пресслужбі порту.

За словами керівника адміністрації порту Максима Лапая, круїзний напрямок діяльності порту найбільше постраждав від наслідків пандемії. На 2021 рік було 22 заявки на заходи міжнародних круїзних лайнерів, однак теплохід SeaDream II насправді виявився першим. Утім, можливо, не останній до кінця листопада. На наступний рік порт отримав близько 30 заявок на заходи круїзників.

За мірками круїзного бізнесу SeaDream II вважається невеликим, але розкішним судном, каюти якого вражають своєю елегантною неформальністю, з краєвидом на океан і кухнею світового рівня.

Як повідомлялося раніше, 23 квітня у порту «Ізмаїл» на Одещині прикордонники оформили на прихід перше круїзне судно з румунськими туристами на борту після майже дворічної перерви. 

Ще на цю тему