Круїзні компанії почали скасовувати рейси на 2021 рік

20:44 11.08.2020

Круїзні компанії по всьому світу почали скасовувати рейси на 2021 рік через пандемії коронавируса. Це свідчить про те, що туристичний бізнес ще довго не зможе відновився після вимушеної зупинки через карантин.

Як повідомляє The Independent, невеликі чартерні круїзні компанії почали скасовувати рейси на 2021 рік ще минулого місяця, проте тепер до них приєдналися більш великі гравці, передає УНІАН

Так, американська круїзна компанія сегменту люкс Seabourn Cruise Line, що належить Carnival Corporation, скасувала майбутні рейси на трьох своїх судах. Зокрема, поїздки на круїних лайнерах Seabourn Encore і Seabourn Ovation будуть скасовані до 25 листопада 2020 року та 20 грудня 2020 року відповідно, а на Seabourn Sojourn, що здійснює кругосвітній круїз, - аж до 24 травня 2021 року.

У заяві компанії наголошується, що «рішення про скасування цих рейсів є випереджувальною дією у відповідь на розвиток ситуації з COVID-19, що спостерігається в даний момент».

Британська компанія P&O cruises, яка теж належить Carnival Corporation, також знову відклала відновлення круїзів. Так, усі її поїздки будуть скасовані як мінімум до 12 листопада 2020 року. Водночас карибські, американські та кругосвітні круїзи компанії були скасовані до березня 2021 року.

На початку серпня 2020 року спалахи коронавируса відбулися відразу на двох круїзних лайнерах - в Арктиці та Тихому океані - всього через кілька тижнів після відновлення морських подорожей.

Незабаром Норвегія заборонила висадку з великих круїзних лайнерів в своїх портах. Це рішення було прийнято після спалаху коронавіруса на борту круїзного лайнера MS Roald Amundsen компанії Hurtigruten, де заразилися не менше п'яти пасажирів і 36 членів екіпажу, пришвартованого біля берегів норвезького міста Тромсе.

З початку пандемії круїзні лайнери стали одними з головних осередків поширення коронавіруса. Багатьом з них довелося по кілька тижнів, а то і місяців дрейфувати в воді, оскільки різні країни відмовлялися їх приймати.

Ще на цю тему