До найбільших навчань США залучили наземну безпілотну пускову для протикорабельних ракет / Фото

10:40 18.08.2021

До найбільших навчань США з часів «Холодної війни» залучили наземну безпілотну пускову установку NMESIS (Navy Marine Expeditionary Ship Interdiction System) для протикорабельних ракет Naval Strike Missile (NSM).

Про це інформує Мілітарний.

На оприлюднених начальником штабу ВМФ США знімках, присвячених маневрам LSE 2021, була помічена нова система.

Наземна безпілотна пускова установка NMESIS для протикорабельних ракет NSM Фото: Twitter/USNavyCNO

NMESIS об’єднує протикорабельну ракету NSM з дистанційно керованою наземною установкою для експедиційних сил (англ. Remotely Operated Ground Unit for Expeditionary, скор. ROGUE) виробництва виробництва Oshkosh Defense.

За новою концепцією, морські піхотинці США будуть використовувати NMESIS для підтримки ВМФ США з берега проти кораблів противника.

Це рішення має на меті покращити протикорабельні можливості Корпусу морської піхоти США для підтримки місій з контролю над водною акваторією.

До найбільших навчань США залучили наземну безпілотну пускову для NSM. Пуски ПКР NSM з наземної безпілотної пускової установки NMESIS Фото: Raytheon

Робочий діапазон протикорабельної ракети NSM становить 185 км (100 морських миль) вона використовує комбіновану систему наведення.

Основним інтегратором системи є компанія Raytheon, Oshkosh Defense відповідає за безпілотну платформу ROGUE на базі JLTV.

У 2019 році Корпус морської піхоти США обрав норвезьку протикорабельну систему Naval Strike Missile (NSM) від компанії Kongsberg для озброєння берегових протикорабельних ракетних комплексів.

У листопаді 2020 року відбулись пуски з безпілотної пускової установки, а у перспективі платформа має стати носієм крилатих ракет Tomahawk.
 

Ще на цю тему