Україна не має великих сподівань на прорив у ТКГ до зустрічі Байдена з Путіним

14:21 01.06.2021

Не варто мати очікувань від зустрічі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі до зустрічі президентів США та Росії.

Про це в коментарі УНН сказав спікер української делегації Тристоронньої контактної групи, радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович.

«Можу сказати, що до того, як зустрінуться Путін і Байден, розмовляти про якісь очікування геть не варто. Подивимось, що буде за результатами їхньої зустрічі», — зазначив Арестович.

На наступній зустрічі Тристоронньої контактної групи Україна підніматиме ті самі питання, що зазвичай, ймовірно, «з тим самим результатом, що і завжди».

«Тому що росіяни не почнуть просуватись до зустрічі Байдена з Путіним. Вони спочатку все з’ясують з ним, а потім будуть вирішувати тут», — пояснив він.

У політичних радників лідерів країн Нормандського формату з врегулювання на Донбасі на зустрічі цього тижня відбувся жорсткий обмін думками на тлі спроб РФ виключати себе зі сторін конфлікту.

Про рішення не повідомлялось, однак, українська делегація у Тристоронній контактній групі зазначила, що і надалі наполягатиме на необхідності скорішого повернення до повного та всеосяжного припинення вогню.

Варто додати, що під час зустрічі політичних радників «нормандської четвірки» 26 травня її учасники планували обговорити припинення вогню, обмін утриманими і кластери з реалізації Мінських домовленостей.

Ще на цю тему