Українські «Гіацинт» прибули до Польщі на навчання Dynamic Front / Фото

12:20 11.05.2021

Українські артилеристи озброєні системами 2А36 «Гіацинт-Б» прибули до Польщі для участі в міжнародних навчаннях Dynamic Front.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ, пише Мілітарний.

Зведений підрозділ Сухопутні війська ЗС України на базі артилерійської батареї 26 артилерійська бригада ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича прибув до тренувального центру міста Торунь.

Навчання буде проводиться майже весь травень цього року.

Незабаром буде проведено низку заходів підготовки спільно з особовим складом держав-членів НАТО, а також досягнення оперативної сумісності зі збройними силами держав-членів НАТО (США, Республіка Польща та Королівство Данія), – повідомили у пресслужбі.

Міжнародні навчання Dynamic Front 21 є елементом широкомасштабних навчань НАТО Defender Europe 21.

Прибуття українського підрозділу до Польщі на навчання Фото: Генеральний штаб ЗСУ

До Dynamic Front буде буде залучено 1800 учасників з 16 країн НАТО із усієї Європи та Сполучених Штатів, включно з участю України.

Таким чином буде досягнута оперативна сумісність країн учасниць.

Українські «Гіацинт» прибули до Польщі на Dynamic Front. Розвантаження гармати вантажного автомобіля КрАЗ Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Всі учасники зосередять увагу на взаємосумісності та здатності працювати як єдина бойова артилерійська сила, – зазначив полковник Даніель Міллер, командувач 41 бригади польової артилерії армії США.

Перед відправкою до Польщі артилерійська батарея гармат 2А36 «Гіацинт-Б» артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича тренувалась на території Міжвидового центру підготовки підрозділів, що на Київщині.

Автотехніка ЗС Україна на навчаннях у Польщі Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Заняття в полі тривали щодня з ранку й до 16 години — решту часу до відбою гармаші займалися самопідготовкою у спеціалізованих класах МЦПП.
 

Ще на цю тему