Українські моряки приєднаються до військових навчань Туреччини «Dogu Akdeniz – 2021»

09:15 26.04.2021

Українські моряки приєднаються до навчання ВМС Турецької Республіки «Dogu Akdeniz – 2021» («Східне Середземномор‘я – 2021»), яке сплановане на кінець цього року в Західній частині Середземного моря.

Передає УНН із посиланням на Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

«ВМС ЗС України взяли участь у початковій конференції з планування навчання ВМС Турецької республіки «Dogu Akdeniz – 2021» Військово-Морські Сили ЗС України взяли участь у початковій конференції з планування навчання ВМС Турецької Республіки «Dogu Akdeniz – 2021» («Східне Середземномор‘я – 2021»), яке сплановане на кінець цього року в Західній частині Середземного моря», – йдеться у повідомленні.

Учасники заходу розглянули питання щодо визначення загальної концепції навчання, узгодження попереднього складу сил, що планується залучити. Представники ВМС ЗС України обговорили формат участі української сторони, у тому числі залучення офіцерів ВМС ЗС України до складу багатонаціонального штабу навчання, а також стажування офіцерів на борту корветів ВМС Туреччини класу ADA (MILGEM) під час навчання.

У зв’язку з пандемією COVID-19 початкова конференція з планування вищезазначеного навчання, відбулась в режимі онлайн-зв’язку.

Ще на цю тему