Польща розпочне будувати траншеї та бункери на кордоні з Росією та Білоруссю

12:20 10.05.2024

Міністр оборони Польщі заявив, що країна зміцнює бар’єри на кордоні, нібито, для стримування нелегальної міграції

Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш запропонував побудувати лінію оборонних бункерів, траншей та ровів уздовж кордону з Калінінградом та Білоруссю.

Як повідомляе видання« Главком» про це пише ABC News.

Міністр зазначив, що влада Польщі почала зміцнювати металевий бар'єр вздовж кордону з Білоруссю для припинення нелегальної міграції та захисту кордонів. «Ми ремонтуємо та зміцнюємо бар'єр на польсько-білоруському кордоні. Витрати на ці цілі є найвищими в історії», – сказав Косиняк-Камиш в інтерв'ю радіостанції Zet.

Він виступив за те, щоб Польща побудувала лінію оборонних бункерів, окопів і ровів уздовж цього кордону та кордону з російським Калінінградом. І це ті кроки, які країни Балтії вже зробили.

Як пише видання, Польща стверджує: масова хвиля нелегальної міграції з Білорусі особливо посилилась у 2022 році, і була організована цією країною та Росією, щоб дестабілізувати Польщу, як союзника України, та увесь Європейський Союз. Наплив був значною мірою обмежений металевим бар'єром, який Польща завершила минулого року, але деякі незаконні перетини кордону все ще продовжуються.

Теми:

Ще на цю тему