На кордонах України оголошено збори підрозділів територіальної оборони

14:21 06.04.2021

У прикордонних районах України збирають підрозділи територіальної оборони.

Про це повідомляє пресслужба Сухопутних військ Збройних сил України (ЗСУ).

Метою зборів є нарощування спроможностей підрозділів територіальної оборони (ТрО) до виконання визначених їм завдань, — йдеться у повідомленні.

Під час зборів планується удосконалення рівня умінь і практичних навичок командирів і штабів в управлінні підрозділами. Також збори направлені на підвищення індивідуальних навичок військовослужбовців у виконанні визначених завдань:

з охорони та захисту адміністративного кордону з окупованим Кримом, прикриття десантно-доступних ділянок узбережжя;

з контролю населених пунктів, охорони органів державної влади, охорони критичних об’єктів, мостів, несення служби на блокпостах, контролю населених пунктів із виконанням завдань комендантської години;

з боротьби проти диверсійно-розвідувальних сил та інших озброєних формувань агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями.

Довідка.

Війська територіальної оборони (ВТрО) — резервний компонент ЗСУ, призначений для територіальної оборони. Підпорядковується управлінню територіальної оборони Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ, з 2020-го — командуванню територіальної оборони.

Наприкінці 2014 року система територіальної оборони України зазнала змін. Сформовані навесні-влітку 2014 року батальйони територіальної оборони були переформовані у мотопіхотні та передані до складу бригад Сухопутних військ. На заміну впровадили нову структуру військ територіальної оборони ЗСУ.

Ще на цю тему