Україна щодня виділяє на оборону ₴5 мільярдів - голова комітету ВР з нацбезпеки

14:40 09.01.2024

На сьогодні держава щодня виділяє на сектор оборони 5 мільярдів гривень.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Олександр Завітневич сказав у інтерв’ю виданню «РБК- Україна», передає Укрінформ.

«Сьогодні держава щодня виділяє на сектор оборони 5 млрд гривень. Норми забезпечення речовим та іншим майном регламентуються відповідними наказами. Вони постійно коригуються з урахуванням побажань захисників та захисниць, аналізу рівня стійкості того чи іншого зразка до зношення, часових параметрів заміни», - зазначив Завітневич.

За його словами, у разі виникнення проблем військовослужбовець може особисто чи через рідних звернутися на гарячі лінії Міноборони, командування Сил територіальної оборони, урядову, омбудсмена тощо.

Щодо забезпечення військовими себе одягом, бронежилетами, прицілами, гвинтівками та аптечками, Завітневич сказав, що це було характерно для перших місяців широкомасштабної війни, бо «ті, запаси, які були на той момент в МО, не могли покрити всі потреби добровольців».

«Щодо одягу, то у кожному конкретному випадку потрібно розбиратися окремо і в жодному разі не масштабувати їх на всі Сили оборони... Знаю приклади, коли військовослужбовці самостійно купують собі амуніцію, так би мовити, преміумкласу, яка, на їхню думку, краще відповідає умовам виконання завдань військової служби», - сказав Завітневич.

Водночас він запевнив, що взуття і форма, якими забезпечені наші військовослужбовці, «не гірші за ті, що мають їх колеги з країн НАТО».

Як повідомлялося, у державному бюджеті на 2024 рік на Міністерство оборони України передбачено 1 трильйон 164 мільярди 48 мільйонів 728 тисяч 400 гривень.

Теми:

Ще на цю тему