Ще одна палиця у колеса «Північного потоку-2»: Україна привітала нові санкції США

20:21 19.01.2021

Україна вітає нові санкції США щодо російського судна-трубоукладача «Фортуна», а також його власника - компанії «КВТ-Рус».

На цьому наголосило Міністерство закордонних справ України, передає УНН із посиланням на Twitter дипвідомства.

«Україна вітає новий крок США на протидію «Північному потоку-2». Санкції проти KVT-RUS і судна Fortuna ще більше ускладнять його добудову. Ми і надалі тісно співпрацюватимемо з нашими стратегічними партнерами зі США задля захисту енергетичної незалежності України та Європи загалом», – наголосили дипломати.

Напередодні в адміністрації президента Дональда Трампа заявили, що США планують запровадити санкції проти російського корабля «Фортуна» в ході своєї протидії будівництву газопроводу «Північний потік-2».

Санкції проти «Фортуни» почнуть діяти наступного дня згідно з чинним законодавством «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act, CAATSA).

Санкції каратимуть будь-яку європейську компанію, яка допомагатиме «Фортуні» завершити будівництво «Північного потоку-2».

Зазначимо, що Сполучені Штати виступають проти проекту газогону «Північний потік-2», стверджуючи, що він зміцнить владу Кремля на європейському енергетичному ринку, одночасно підриваючи безпеку та економіку України.

Трубопровід перенаправить природний газ, призначений для Європи, навколо України, позбавляючи Київ мільярдів доларів щорічних транзитних зборів.

 


 

Ще на цю тему