У 2021 році НАТО розгляне ПДЧ для Грузії

09:15 14.12.2020

Саміт НАТО у 2021 році обговорить питання повернення до «політики відкритих дверей», в тому числі і щодо надання Грузії Плану дій щодо членства (ПДЧ).

Про це заявив спецпредставник генсека НАТО з питань Кавказу і Центральної Азії Джеймс Аппатурай в ексклюзивному інтерв’ю Першому каналу Грузії, пише УНН з посиланням на агентство Грузія Онлайн, яке цитує інтерв’ю.

«У НАТО дійсно активно ведеться дискусія про політику відкритих дверей», — заявив Джеймс Аппатурай.

На питання, чи обговорюється в НАТО питання про активізацію політики відкритих дверей і передачі Плану дій щодо членства в НАТО Грузії, Аппатурай сказав, що говорити про політику відкритих дверей — не проста заява.

«Я, звичайно, не можу назвати точну дату передачі ПДЦ Грузії. Однак можу підтвердити, що тут, в НАТО, йде дійсно активна дискусія про політику відкритих дверей, і це не проста заява, яку ми робимо раз в три місяці.

Як ми піднімаємо це питання, як ми втілюємо його в реальність, як ми допомагаємо нашим партнерам — це те, що додасть нам новий імпульс в найближчі місяці. Я впевнений, що політика відкритих дверей на саміті 2021 року одним з питань, що обговорюються під час підготовки комюніке саміту», — сказав Джеймс Аппатурай.

Раніше, глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що ряд країн НАТО підтримує членство України в Альянсі.
 

Ще на цю тему