Морпіхи ВМСУ відпрацювали дії під час «нападу ворога»

13:20 14.08.2020

На одному з полігонів півдня України впродовж кількох днів особовий склад одного з підрозділів морської піхоти ВМС ЗС України відпрацьовував ведення розвідувальних дій у складі взводів і малих груп. 

Саме такою була головна тема тактико-спеціальних навчань з бойовою стрільбою, пише АрміяInform.

Морпіхи відточували навички з орієнтування на місцевості, спостереження, ідентифікації об’єктів умовного противника й передачі інформації з використанням сучасних вітчизняних та іноземних засобів розвідки.

"Спостереження, ідентифікація цілей, кожен з цих елементів намагалися відпрацювати докладно. Особливу увагу приділяли навченості особового складу, вмінню використовувати наявні технічні засоби й діяти злагоджено, — розповідає командир взводу старший лейтенант Леонід Діденко. — Сценарії використовували різні — від пошуку диверсійної групи умовного противника до відпрацювання дій під час потрапляння у засідку".

Навчання завершились виконанням вправ стрільб зі штатного озброєння. Українські морські піхотинці вкотре продемонстрували високий рівень підготовки, поставленні завдання виконанні, а цілі — уражені.

За словами Леоніда Діденка, навчання відбулись під керівництвом досвідчених офіцерів зі складу підрозділу, які пройшли відповідну програму підготовки за стандартами НАТО.

"Такі навчання проводимо досить часто, що дає «ветеранам» змогу підтримувати та вдосконалювати навички та вміння, а тим морпіхам, які нещодавно прийшли до нас, набувати знань і досвіду. Як результат — усі разом діяли впевнено та злагоджено", — додав офіцер.

Теми:

Ще на цю тему