Румунія, США та Україна проведуть навчання в Чорному морі й дельті Дунаю

12:00 10.09.2023

Фото: румунські кораблі у Чорному морі, ілюстративне.

Військово-морські сили Румунії та Сполучених Штатів організують навчання з Україною, які проведуть в Чорному морі й дельті Дунаю.

ВМС Румунії та США організовують багатонаціональні навчання Sea Breeze 23.3. Вони відбудуться з 11 по 15 вересня в дельті Дунаю й Чорному морі, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на румунські ВМС.

Також у навчаннях візьмуть участь військовослужбовці з Болгарії, Франції, Великої Британії, Туреччини та України.

Головна мета навчань – розвиток оперативної і тактичної сумісності між країнами-учасницями. Йдеться про сферу протидії вибухонебезпечним предметам, зокрема, морським мінам, для забезпечення свободи судноплавства.

ВМС Румунії залучать до навчань морський земснаряд Sublocotenent Alexandru Axente, швидкохідний водолазний корабель Venus, бронекатер Posada, три бронетранспортери-амфібії, штурмові катери та інші плавзасоби. У тренуваннях візьмуть участь фахівці зі знешкодження вибухових пристроїв, морські піхотинці та штабні офіцери.

США задіють у навчаннях морський патрульно-розвідувальний літак Poseidon та водолазів-саперів з катерами та спеціальною технікою. Від інших країн-учасниць, як і від Румунії, братимуть участь водолази, фахівці зі знешкодження вибухових пристроїв і штабні офіцери.

Навчання проведуть на тлі напруженості у Чорному морі та на Дунаї. Російські війська вдаються до провокацій у морі, а нещодавно активізували атаки на українські дунайські порти.

Теми:

Ще на цю тему