Майже всі країни НАТО та ЄС приєдналися до навчальних програм для українських солдатів

16:40 06.10.2022

Практично всі країни НАТО і ЄС приєдналися до навчальних програм для українських солдатів.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков пресконференції Forbes "Без рожевих окулярів. Бізнес і держава під час війни" у четвер, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Крім "Рамштайна", є ще Копенгагенська донорська конференція... Там приєдналися до навчальних програм практично всі скандинавські країни - Норвегія, Данія, Швеція, плюс країни Балтії - Литва, Латвія, Естонія, Польща, Словаччина, Чехія, і зараз була міністр оборони Німеччини, вона підтвердила. Тобто, практично, весь блок країн НАТО і ЄС, які навіть не входять поки що (до НАТО. – Ред.), як Швеція і Фінляндія - усі приєдналися до навчальних програм", - сказав Резніков.

Міністр уточнив, що також є специфічні програми навчання для українських артилеристів, специфічні проєкти і програми для сил спеціальних операцій.

"Тільки британська програма передбачає навчання наших рекрутів - 30 тисяч людей. Зараз завершується період навчання наших перших 10 тисяч. А наші британські партнери не просто їх навчають усім азам на полігоні, включно з тактичною медициною, наші військові повертатимуться звідти вбрані з системами захисту: шолом, бронежилет, аптечка тощо. - все, крім стрілецької зброї, тому що зброю ми вже дамо", - розповів Резніков.

Крім того, він додав, що також в України є підтвердження від Польщі та Словаччини про те, що проводитимуться навчальні проєкти батальйонного рівня.

Як повідомлялося, у Великій Британії розпочалася підготовка молодших командирів Збройних Сил України.

Теми:

Ще на цю тему