В Одесі тривають навчальні курси офіцерів, які отримають на озброєння комплекси «Нептун»

19:41 19.02.2021

В Одесі на базі Інституту Військово-Морських Сил Національного Університету «Одеська морська академія» тривають курси підвищення кваліфікації офіцерів берегових ракетно-артилерійських підрозділів, які будуть нести службу на протикорабельному ракетному комплексі «Нептун».

Протягом місяця військовослужбовці зі складу управління та стартових батарей дивізіону вдосконалюватимуть теоретичні знання та практичні навички з професійно-орієнтованої та спеціалізованої професійної підготовки офіцерів берегових ракетно-артилерійських військ, повідомляє АрміяInform.

«Курс включає в себе вивчення таких дисциплін, як тактика берегових ракетно-артилерійських підрозділів, організація військового зв’язку, система розпізнавання ВМС, основи морської навігації, будова протикорабельних ракет, системи управління стрільбою протикорабельних ракетних комплексів та інших. Тобто, за час теоретичного відпрацювання елементів бойової підготовки ми повинні удосконалити знання та вміння, які за сукупністю та рівнями сформованості дозволяють забезпечувати вирішення професійних завдань у майбутньому», ― розповів один із офіцерів курсів.

До слова, він ще курсантом брав участь у проведенні державних випробувань протикорабельного комплексу «Нептун».

«Тоді нам мали змогу наочно показати та роз’яснити, як все працює. Я розумів, що в майбутньому служитиму на одному з таких комплексів, то для мене такий досвід став неоціненним. Як показав час, залучення курсантів до випробувань було цілком виправдано, адже це дозволило отримати фахівців вже підготовлених до експлуатації та бойового застосування сучасних та високоточних ракетних комплексів», ― зазначив офіцер.

Варто зауважити, що інструкторсько-викладацький склад пройшов фахову підготовку в Державному підприємстві «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» та брав безпосередню участь у проведенні державних випробувань комплексу «Нептун» у 2020 році.

Підготовка військових фахівців, які вже незабаром будуть працювати з новітньою технікою, триватиме до кінця лютого, а після закінчення курсу офіцери складуть іспит та отримають відповідні сертифікати.

 

Ще на цю тему