У США підтримують надання Україні летальної зброї

10:21 21.01.2021

Кандидат на посаду Держсекретаря оборони США Ллойд Остін підтримує надання Україні летального озброєння та вважає допомогу для зміцнення обороноздатності важливим напрямком співпраці. 

Про це він сказав на слуханнях комітету Сенату США зі Збройних сил під час розгляду його кандидатури, йдеться у стенограмі, повідомляє QHA.

Остін зазначив, що безпекова допомога США для посилення спроможності Збройних сил України має й надалі залишатися пріоритетом.

Одна з речей, яку Конгрес зробив одноголосно — це те, що ми виділили $300 мільйонів для надання Україні летальної зброї, — заявив сенатор.

Він підкреслив, що буде «потужно підтримувати зусилля з навчань, надання обладнання і дорадчої підтримки для посилення спроможності ЗСУ захищати територіальну цілісність країни від триваючої російської агресії». 

Я підтримую надання летальної зброї, щоб гарантувати наявність в України необхідного озброєння для самозахисту, — зазначив Остін.

Він додав, що Україна потребує і різноманітного нелетального обладнання, зокрема, засобів для комунікації, які надаються через Ініціативу з безпекової підтримки України (Ukraine Security Assistance Initiative (USAI). 

«Наразі є гарний баланс у допомозі летальним і нелетальним озброєнням, необхідним для забезпечення спроможності України. Якщо мене затвердять на посаді, я продовжу активно оцінювати потреби України у допомозі та за потреби вносити корективи», — сказав він.

Ще на цю тему