«Суд» в окупованому Криму за позовом декана з Москви зобов'язав інваліда-візочника знести балкон і пандус

18:30 29.10.2020

Декан юридичного факультету московської Вищої школи економіки, заслужений юрист Російської Федерації Євген Салигін через кримський «суд» змусив інваліда з Євпаторії Дмитра Павлова знести балкон і розібрати пандус у власну квартиру.

Про це повідомляє «Асоціація реінтеграції Криму», передає Цензор.НЕТ.

Зазначається, що інвалід Дмитро Павлов має 50 метрів житла на першому поверсі багатоповерхівки, у Євпаторії, куди він переїхав разом з батьками 10 років тому. Саму квартиру Павлову дала Україна за програмою «Доступне житло», сплативши третину від її вартості. Завдяки прибудові Павлов отримав можливість зробити пандус і окремий вхід: він отримав офіційний дозвіл на прибудову і зібрав потрібні підписи від інших мешканців будинку. Сусід зверху Євген Салигін, доцент із Москви, який проживає в Євпаторії всього кілька місяців на рік, звернувся до суду з позовом про знесення прибудови Павлова. За словами Салигіна, по ній до його квартири можуть забратися злодії або ж там щось може спалахнути або вибухнути газ.

«У 2017 році «Міжвідомча комісія з використання житлового фонду Євпаторії» дала добро на перебудову, але підписи в документі не поставила, тільки печатку. Що і стало приводом заслуженому юристу РФ Євгену Салигіну оголосити прибудову Дмитра незаконною і зобов'язати повернути фасад до первинного вигляду», - зазначає видання.

Як повідомляє колишній представник президента України в Криму Борис Бабін, ця ситуація викликала резонанс серед кримських інвалідів, який, проте, не допоміг.

«Історія є настільки дикою, що спровокувала не тільки мітинг кримських інвалідів на підтримку Дмитра, але й навіть моралізаторські публікації в тамтешній пресі. Безрезультатно. Деталі цієї справи настільки яскраво свідчать про справжнє ставлення росіян, усіх цих салигіних, до мешканців Криму, пил від яких заважає колонізаторам дихати», - написав він фейсбуці.
 

Ще на цю тему