Грузія капітально відремонтує вертольоти Мі-24 / Фото

11:45 13.10.2020

Вертольоти Мі-24 Грузії переміщені на підприємство “Тбіліський авіаційний завод” для капітального ремонту.

Про це повідомляє Міністерство оборони Грузії, пише Український міліарний портал.

Ремонт проводиться в рамках програми повного капітального ремонту і модернізації штурмовиків Су-25 і вертольотів Мі-24, які перебували на авіабазі Марнеулі.

Роботи по ремонту і модернізації будуть проводить “Тбіліський авіаційний завод” і державний військовим науково-технічний центр “Дельта” міністерства оборони Грузії.

Зазначається, що в останні роки авіаційний завод ремонтував вертольоти типу Мі-24 різних країн, в результаті чого грузинськими фахівцями накопичений досвід роботи з цим типом вертольотів.

Рішення про капітальний ремонт вертольотів було прийнято після того, як міністр оборони Грузії відвідав район бази в грудні 2019 року та особисто ознайомився з наявною авіаційної.

Повідомляється, що найближчим часом, крім Мі-24, будуть відремонтовані та модернізовані транспортні вертольоти Мі-8, UH-1, навчально-тренувальні літаки L-39.

У складі бригади авіації та ППО сухопутних військ Грузії знаходяться 12 літаків Су-25 (включаючи два навчально-бойових) і п’ять вертольотів Мі-24 (два Мі-24В і три Мі-24П).

Капітальний ремонт літаків Су-25, що знаходяться на балансі Сил оборони Грузії, вже ведеться.

Нагадаємо, Грузія модернізує свій авіапарк штурмових літаків Су-25 та ударних гелікоптерів Мі-24. Подробиці модернізації не повідомляються.

Паралельно з відновленням і модернізацією літальних апаратів проект передбачає підготовку та перепідготовку особового складу, а також створення відповідної інфраструктури.

Мі-24 Грузії. Фото: МО Грузії

Ще на цю тему