А що такого побачила Угорщина, що перегнала в Грузію на ремонт свої Мі-24

12:40 12.12.2023

Авіазавод в Тбілісі перетворився на хаб, де ремонтують авіатехніку лояльних до Кремля країн

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Увідкритому доступі з’явились кадри з репортажу грузинського телебачення, де ми можемо бачити роботу авіаремонтного заводу в Тбілісі, він же TAM (Tbilisi Aircraft Manufacturing). І як бачимо, в цехах цього підприємства йдуть роботи по ремонту авіатехніки з тих країн, котрі тою чи іншою мірою лояльні до Кремля.

Наприклад, TAM прийняв на проведення ремонтних робіт 5 або 6 вертольотів типу Мі-24. І це при тому, що угорські збройні сили мають всього 8 таких гелікоптерів, за даними The Military Balance 2023.

 

Мі-17 ВПС Південного Судану проходять ремонт на потужностях Tbilisi Aircraft Manufacturing, грудень 2023 року, стоп-кадр з репортажу грузинського телебачення

Також можемо побачити, що Tbilisi Aircraft Manufacturing прийняв на ремонт мінімум чотири Мі-17 із Південного Судану. І це при тому, що ця країна має загалом лише 9 вертольотів цього типу.

Крім того, цей завод взяв на ремонт кілька Ми-35 та Мі-8Т із Джибуті, мінімум один Су-25 із Демократичної Республіки Конго, три Ка-27 ймовірно із Азербайджану та один L-39 ВПС Грузії.

 

Су-25 із Конго проходить ремонт на потужностях Tbilisi Aircraft Manufacturing, грудень 2023 року, стоп-кадр з репортажу грузинського телебачення

Поява такого авіаремонтого хабу в Тбілісі, де проходять одразу по кільком типам авіатехніки з різних країн, виглядає як мінімум неочікувано. Бо, наприклад, можна пригадати, що на кінець 2021 року Tbilisi Aircraft Manufacturing по суті зміг оновити лише чотири Су-25 для національних ВПС та не завершив ремонт по жодному із Мі-24.

Що в свою чергу підважувало плани по модернізації військово-повітряних сил Грузії.

Гвинтокрили Мі-24 армійської авіації Грузії в одному із цехів заводу Tbilisi Aircraft Manufacturing, 2021 рік, фото із відкритих джерел
 

Теми:

Ще на цю тему