Що це за БПЛА, яким британці проілюстрували виділення пакета допомоги на 60 млн фунтів

15:00 23.03.2024

Також у пакеті допомоги від Великої Британії вказано виділення 20 млн фунтів на підтримку української протиповітряної оборони, яка активно використовує британські ЗРК

Як повідомляе Війсковій портал« DEFENSE EXPRESS»
Міністерство оборони Великої Британії повідомило про виділення у межах міжнародного фонду з підтримки України 60 млн фунтів (приблизно 75,6 млн доларів) на посилення ЗСУ розвідувальними дронами, а також забезпечення системи протиповітряної оборони на що з цієї суми виділено 20 млн фунтів.

Також повідомлення було проілюстровано зображення БПЛА знятого зверху.

А на фото - португальський Tekever AR3, який вже світився у повідомленнях від британського оборонного відомства щодо допомоги Україні дронами.

AR3 - це відносно y невеликий для свого класу розвідувальних БПЛА апарат з розмахом крила 3,5 метра, вагою у 25 кг та корисним навантаженням у 4 кг. Дальність зв'язку визначена у межах 100 км.

Залежно від оснащення цей дрон може літати від 8 до 16 годин. Така розбіжність пов'язана з тим, що він може бути оснащений системою вертикального злету та посадки, яка зменшує час польоту, але дозволяє запускати AR3 без катапульти.

Окрім передачі БПЛА від Великої Британії вкрай важлива постійна підтримка британців систем протиповітряної оборони. Справа в тому, що боєздатність таких комплексів, як Stormer HVM, які показали надвисоку ефективність у боротьбі з російським розвідувальними БПЛА, ПЗРК Martlet, а також британський спеціально створений для України ЗРК з ракетами AIM-132 ASRAAM, залежать від постачання зенітних ракет до них.

Ще на цю тему